Всесвітній день поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити не висловлюване, яке відзначається щороку 21 березня.
Ухвала ювілейної 30-ої сесії ЮНЕСКО в 1999 року, коли і було вперше проголошено святкування всесвітнього Дня поезії, визначає, що ПОЕЗІЯ може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу. Як ніхто ми, українці, наразі потребуємо відповіді на ті самі «найгостріші та найглибші духовні запити».
На жаль, мусимо констатувати, що наразі несподівано з’явився новий вид української поезії – поезія війни. Але комусь саме цей спосіб самовираження допомагає пережити всі складнощі сьогодення.
З метою виховання патріотизму, любові до України, формування національної свідомості та духовної культури дітей та молоді України у гімназії проведено конкурс читців авторського вірша про Україну.
Учасник мав продекламувати власну поезію. Голосування за найкращий вірш триватиме до 25 березня. Відео, яке набере найбільше лайків - переможець.
У конкурсі взяли участь Іванюк Богдана, учениця 9-Б класу та Шумчук Юлія, учениця 9-Б класу.
Чекаємо результатів.
Шумчук Юлія учениця 9Б класу - Лист у майбутнє
Іванюк Богдана учениця 9Б класу - Лист у майбутнє
https://www.youtube.com/watch?v=Hv2oerZmiI8&ab_channel=%D0%9D%D1%96%D0%BD%D0%B0%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%8E%D0%BA