З метою захисту здоров’я дітей, надання інформації про туберкульоз, профілактики туберкульозу серед учнів та формування у них навичок здорового способу життя у гімназії проводилася інформаційно-роз’яснювальна кампанія під гаслом «Туберкульоз стосується кожного!» (відзначення Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом – 24 березня).
Туберкульоз є найпоширенішою інфекцією в світі. Щорічно туберкульозом інфікується понад 20 млн людей і помирає близько 4 млн.
З дев'яностих років XX століття епідеміологічна ситуація із захворюваності на туберкульоз у нашій країні різко погіршилася у зв'язку з економічними та екологічними проблемами, міграційними процесами та зубожінням значної частини населення. 

З метою профілактики туберкульозу було проведено ряд профілактичних заходів.

Учнівським самоврядуванням було проведено гру «Туберкульоз: міф/факт» для учнів 5-9 класів.

Соціальний педагог Свистун В.П. з учнями 6-А та 6-Б класу провела гру- доміно «Дихай вільно» , присвячену такому небезпечному захворюванню, як туберкульоз.
Діти дізналися про це захворювання, про збудник хвороби, шляхи інфікування, ознаки захворювання.
Пам'ятаймо! Туберкульоз важка хвороба, але виліковна, тож піклуймося про своє здоров'я та не нехтуймо правилами безпеки.
Соціальний педагог Свистун В.П. розповсюдила серед учасників освітнього простору інформаційні буклети та пам'ятки «Що потрібно знати, щоб не захворіти на туберкульоз?».

Відверту розмову «Обережно, туберкульоз»  провела вчитель основ здоров'я Гайдук О.С. для учнів  6-х класів.

Перегляд відеофільму «Туберкульоз: знай, стережись, бійся» разом з вчителем основ здоров'я Довмат І.І. та медичною сестрою Дмитрук О.Є.  у  9-х класах.

Інформаційно-просвітницькі хвилини з медичною сестрою Дмитрук О.Є до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом для учнів 5-9 класів

Варто наголосити на тому, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування. Не зволікайте проведенням туберкулінодіагностики, профілактичними оглядами, дотримуйтеся здорового способу життя, раціонального повноцінного харчування, правил особистої гігієни – це стане запорукою здоров’я та вагомим кроком на шляху протидії епідемії.
Бережіть своє здоров’я!